"Смарт-холдинг" Новинського хоче модернізувати кораблі Чорноморського флоту

П'ятниця, 9 листопада 2012, 19:51

Суднобудівний субхолдинг Smart Маritime Group має намір збільшити завантаження виробничих потужностей ЧСЗ за рахунок замовлень з модернізації кораблів ЧФ, а також замовлень з інших країн.

Про це повідомив керівник бізнес-напрямку Smart Маritime Group Олександр Юрков, передає "Інтерфакс-Україна".

"В даний час завантаження потужностей Херсонського суднобудівного заводу (ХСЗ), що входить до складу Smart Maritime Group, становить близько 90%. Завантаження ЧСЗ - 20%, завантаження заводу "Океан" - 10-15%", - констатував Юрков.

При цьому він зазначив, що в субхолдингу сподіваються на залучення замовлень з модернізації кораблів ЧФ Росії.

У свою чергу голова наглядової ради Smart Маritime Group Павло Константинов додав, що проводилися відповідні переговори з керівництвом Чорноморського флоту РФ, однак через зміни міністра оборони Росії процес укладання відповідної угоди затягується.

При цьому він висловив сподівання, що на початку грудня поточного року переговори будуть продовжені і сторони укладуть відповідну угоду.

"Тема переговорів: участь в ремонтній програмі та модернізації кораблів ЧФ, але позитивному вирішенню даного питання заважають політичні бар'єри", - зазначив Константинов.

У той же час Константинов зазначив, що ЧСЗ є висококласним підприємством у військовому суднобудуванні, і для ЧФ завод був би кращим варіантом в якості базового підприємства з модернізації та ремонту суден.

Крім того, Константинов повідомив, що субхолдинг також веде переговори з низкою країн по залученню інших замовлень по будівництву, в тому числі, з будівництва кораблів військового призначення.

"Ведуться переговори з Китаєм та іншими країнами Східно-Азіатського регіону. Китай, зокрема, хотів, щоб на ЧСЗ була проведена додаткова комплектація раніше проданого їм авіаносного крейсера", - резюмував Константинов.

Нагадаємо, "Смарт-холдинг" - інвестиційна група з фокусом на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи, була створена в 2006 році Вадимом Новинським.

Займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі ("Метінвест"), в нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів ("Смарт-Нерудпром"), в суднобудуванні (Smart Maritime Group), в Агропереробці ("Верес"), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.