Київрада виділила для суду ділянку, яку вже було продано іноземцям

Четвер, 1 листопада 2012, 18:26

Київська міськрада виділила вже третю ділянку Вищому госпсуду для будівництва адміністративної споруди, до того ж цю ділянку раніше було продано іноземцям.

За це рішення проголосували 67 депутатів, передає "Інтерфакс-Ураїна".

Київрада на засіданні 1 листопада виділила ділянку площею 5,34 га на перетині бульвару Дружби Народів та вул. Старонаводницької у Печерському районі для будівництва адмінбудинку з паркінгом, з яких 4,3 га передані у постійне користування, та ще 1,04 га - в оренду на п’ять років у межах червоних ліній без права забудови.

При цьому частину ділянки площею 3,89 га виділено за рахунок озеленених територій, які вилучено з переліку територій, призначених для розвитку мережі зелених насаджень загального користування.

Проти виділення цієї ділянки виступив голова бюджетної комісії Роман Ярошенко.

"Є іноземний інвестор, який заплатив 15 млн доларів за цю ділянку, гроші були сплачені в бюджет Києва, і в проекті рішення ніде не зазначено, як ці кошти повертатимуть. Виконавчий орган робить все можливе, щоб у найкоротші терміни надати ділянку під це приміщення (адмінбудинок суду) - це вже третя ділянка - перша була у Печерському районі, друга - та, яку було виділено під школу Дерюгіної", - наголосив він.

Депутат Сергій Кримчак не виключив, що у зв’язку з цими землевідведеннями Україна може опинитися відповідачем в якійсь міжнародній судовій інстанції.

Як повідомлялося, Київрада у лютому виділила Вищому госпсуду ділянку на вулиці Олександра Копиленка, 6, у Печерському районі площею 0,34 га.

Проте намір побудувати тут висотну адміністративну будівлю викликав протест киян.

Нагадаємо, Вищий госпсуд відмінив тендер на проектні роботи з будівництва, експлуатації та обслуговування нового адмінбудинку для ВГСУ і відразу оголосив новий.

Відомо, що ВГСУ планував витратити на ці роботи 13 млн гривень.