В уряді порахували обсяги нелегальних зарплат українців

Середа, 24 жовтня 2012, 13:10

Обсяг зарплат, які виплачуються українцям, які не мають офіційного оформлення на своїх робочих місцях, складає 145 млрд гривень.

Про це заявив голова Державної служби з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський, передає "УНІАН".

За словами чиновника, кількість працівників, які працюють без легального оформлення, становить 5 млн людей.

"П'ять мільйонів громадян отримують 145  млрд гривень в конвертах", - сказав Бродський і додав, що це і є значний ресурс для підвищень доходів пенсійного фонду та відрахувань до місцевих бюджетів.

Крім того, за словами глави держслужби, порядку 25% оформлених офіційно працівників отримують мінімальну зарплату.

"У нас 14 мільйонів пенсіонерів, 1,5 мільйонів приватних підприємців і 12 мільйонів найнятих працівників. Із цих 12 мільйонів 25% оформлені на мінімальну зарплату, а решту знову-таки отримують в конвертах", - сказав Бродський.

Він підкреслив, що вирішити ситуацію покликаний новий закон про зайнятість населення, який набере чинності з 1 січня 2013 року. 

Нагадаємо, віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що на сьогоднішній день 4,7 мільйона українців працюють нелегально.

Як повідомлялося, нещодавно уряд схвалив програму сприяння зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на період до 2017 року.

Програма передбачає 10 основних напрямків роботи, серед яких: стимулювання створення нових робочих місць, підвищення рівня зайнятості сільського населення, посилення мотивації до легальної зайнятості та сприяння зайнятості соціально вразливих категорій населення, особливо молоді та інвалідів.