У Дерипаски кажуть, що ЗАлК, як і раніше належить РУСАЛу

Понеділок, 28 травня 2012, 14:42

Компанія РУСАЛ російського бізнесмена Олега Дерипаски скористається правом касаційного оскарження рішення про розрив договорів купівлі-продажу пакета акцій Запорізького алюмінієвого комбінату (ЗАлК) у Вищому господарському суді України.

Про це йдеться у коментарі прес-служби компанії.

"Ситуація стосується давнього судового спору. Завод, як і раніше належить РУСАЛу, про націоналізацію не йдеться. Як уже неодноразово заявлялося, РУСАЛ готовий розглянути можливість відновлення виробництва первинного алюмінію на ЗАлКу, якщо уряд введе диференційовані тарифи на електроенергію", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, нещодавно Київський апеляційний госпсуд підтвердив законність вимог Генпрокуратури про розрив договорів купівлі-продажу пакета акцій ВАТ Запорізький алюмінієвий комбінат, у кількості 423,5 млн акцій, що становить 68,01% статутного фонду товариства, укладених між Фондом держмайна і ЗАТ АвтоВАЗ-Інвест, а також між ним і компанією Velbay Holdings Limited.

Раніше за позовом Генеральної прокуратури господарським судом Києві 22 березня 2012 року було прийнято рішення про розрив договорів купівлі-продажу пакета акцій ЗАлК.

Суд погодився з доводами Генпрокуратури щодо того, що у зв'язку з розривом з ініціативи ЗАлК кредитної угоди щодо рефінансування інвестором заборгованості товариства в сумі 75,5 млн доларів істотно змінилися обставини, що порушило майнові інтереси держави.

Запорізький алюмінієвий комбінат є єдиним в Україні виробником первинного алюмінію.

Потужність підприємства - близько 100 тис тонн на рік, входить до групи РУСАл.