Дерипаска не зміг довести право на володіння акціями ЗАлК

П'ятниця, 25 травня 2012, 18:27

Київський апеляційний госпсуд підтвердив законність вимог Генпрокуратури про розрив договорів купівлі-продажу пакета акцій ВАТ Запорізький алюмінієвий комбінат (ЗАлК), у кількості 423,5 млн акцій, що становить 68,01% статутного фонду товариства, укладених між Фондом держмайна і ЗАТ АвтоВАЗ-Інвест, а також між ним і компанією Velbay Holdings Limited.

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури, передає "Лігабізнесінформ".

Постановою апеляційного суду від 23 травня 2012 відмовлено у задоволенні апеляційної скарги ПАТ ЗАлК і залишено в силі рішення господарського суду Києва від 22 березня 2012, яким було задоволено позов Генпрокуратури.

Крім того, апеляційним судом за клопотанням Генпрокуратури вжито заходів щодо забезпечення позову.

Нагадаємо, раніше за позовом Генеральної прокуратури господарським судом Києві 22 березня 2012 року було прийнято рішення про розрив договорів купівлі-продажу пакета акцій ЗАлК.

Суд погодився з доводами Генпрокуратури щодо того, що у зв'язку з розривом з ініціативи ЗАлК кредитної угоди щодо рефінансування інвестором заборгованості товариства в сумі 75,5 млн доларів істотно змінилися обставини, що порушило майнові інтереси держави.

У свою чергу, об'єднана компанія РусАл заявляла про свій намір оскаржити рішення у вищій інстанції.

Запорізький алюмінієвий комбінат є єдиним в Україні виробником первинного алюмінію.

Потужність підприємства - близько 100 тис тонн на рік. Входить до групи РусАл російського олігарха Олега Дерипаски.