Азаров підтвердив, що сланцевий газ видобуватимуть Shell і Chevron

Субота, 12 травня 2012, 13:27

Переможцями конкурсу по укладанню угоди про розділ продукції на видобуток газу на Олеській та Юзівській площах стали компанії Сhevron і Shell відповідно.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив в інтерв'ю Euronews, передає УНІАН.

"У четвер відбулося засідання уряду, на якому були затверджені результати конкурсу. Було затверджено переможців двох площ – Юзівської та Олеської з величезними покладами газу. Дві компанії - Сhevron і Dutch Shell", - сказав Азаров.

Нагадаємо, 10 травня на брифінгу міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький повідомив, що Міжвідомча комісія визначила переможців конкурсів із укладення УРП по Олеській та Юзівській площах.

При цьому міністр не назвав переможців, пославшись на те, що оголошення про це планується зробити на окремому брифінгу, проте агентство Reuters із посиланням на джерело в уряді повідомило, що переможцями стали Сhevron і Shell.

Як повідомлялося, на участь у конкурсах на укладення угод про розподіл продукції (УРП) по Юзівській та Олеській площах подали заявки 5 транснаціональних компаній. На Юзівську площу заявки подали компанії – ExxonMobil, Shell, TNK-BP, а на Олеську площу – Сhevron і Eni.

Очікується, що промисловий видобуток на цих ділянках почнеться в 2018-2019 роках.

Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) оцінює українські запаси сланцевого газу в 1,2 трлн кубометрів, що ставить Україну на четверте місце в Європі за обсягами резервів цього типу після Польщі, Франції та Норвегії.