Щороку "Укрзалізниця" витрачає на відеокамери 40 мільйонів гривень

Неділя, 8 квітня 2012, 12:17

Щорічно близько 40 млн гривень спрямовується на оснащення залізничних переїздів технічними засобами, в тому числі відеокамерами.

Про це повідомили в "Укрзалізниці", передає "proIT".

Як повідомив заступник начальника головного управління безпеки руху та екології "Укрзалізниці" Володимир Крот, фінансування здійснюється засобами "Укрзалізниці" (тобто платників податків).

Зазначимо, що коли держава тільки починала встановлювати подібні технічні засоби, їх закупівля пояснювалася необхідністю фіксації порушень на переїздах.

Однак, за словами Крота, на відміну від законодавчих норм європейських країн, в Україні відеофіксація не є правовою підставою для покарання злочинців.

"В Україні складний механізм стягнення штрафу за порушення правил проїзду залізничних переїздів: потрібно зафіксувати факт порушення, зупинити автомобіль порушника, встановити його особу, скласти протокол про адмінпорушення, винести постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. І тільки сукупність усіх цих складових створює умови для стягнення штрафу", - розповіли в "Укрзалізниці".