Apple в кінці року може випустити власний телевізор iPanel

П'ятниця, 6 квітня 2012, 09:26

Компанія Apple випустить телевізор під власним брендом, який буде називатися iPanel, в четвертому кварталі 2012 року.

Про це повідомив сайт AppleInsider з посиланням на аналітика компанії Jefferies&Co Пітера Мізека, передають "Риа новости".

Спочатку передбачалося, що цей пристрій надійде на ринок під назвою iTV.

Однак Мізек каже, що новий продукт стане універсальним мультимедійним центром, тому Apple віддасть перевагу більш загальній назві.

Крім того, експерт зазначає, що права на торговий знак ITV належать однойменній британській телевізійній мережі, і це створило б додаткові труднощі.

Мізек вважає, що iPanel коштуватиме приблизно 1,25 тисячі доларів, продаж телевізора також підвищить інтерес до інших пристроїв Apple, оскільки познайомлять нових людей з екосистемою, що розвивається компанією.

Експерти вже давно прогнозують, що Apple розробляє власну модель телевізора, проте офіційно ця інформація поки не підтверджена.

Проте, з часом все більше аналітиків схиляються до думки, що такий пристрій дійсно готується компанією.

Зараз у цій сфері Apple пропонує лише пристрій Apple TV, що підключається до телевізора і дозволяє дивитися фільми та серіали, куплені в інтернет-магазині iTunes Store.

В четвертому календарному кварталі 2011 року Apple продала 1,4 мільйона цих пристроїв.

Восени минулого року приводом для нової хвилі чуток про те, що Apple веде розробку телевізора, послужила офіційна біографія засновника компанії Стіва Джобса, продажі якої стартували в жовтні.

Автор книги, Уолтер Айзексон, розповідає про бажання Джобса випустити пристрій, який змінить телебачення подібно до того, як iPod змінив індустрію звукозапису.

Згідно з однією з ідей Джобса, купивши фільм і почавши дивитися його на мобільному пристрої, користувачеві не потрібно здійснювати додаткові дії, щоб продовжити перегляд на великому екрані.