Онищенко не знає, коли український сир пустять до Росії

Вівторок, 3 квітня 2012, 19:49

Керівник Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини Російської Федерації Геннадій Онищенко не береться прогнозувати, скільки часу знадобиться на відновлення постачання українських сирів на російський ринок.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Що стосується термінів - від мене нічого не залежить. Я все сказав, що потрібно. Але, от, як мінімум, два тижні ми втратили. Наші умови відомі, зрозумілі, з ними погодилися. Так що будь ласка - вперед, чим швидше нададуть документи , тим швидше буде доступ", - зазначив Онищенко.

Він нагадав, що наступного разу відвідає Україну наступного тижня.

"Приїду, якщо встигнуть - перевіримо, подивимося, дай Бог, щоб все було нормально. Потім будемо пробні партії запускати знову на ринок, проконтролюємо їх. Я думаю, все налагодиться", - сказав він.

У свою чергу, міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко зазначив: "Сьогодні вже від виробника залежить, як швидко він надасть документи про усунення зауважень, які були. Як тільки будуть ці документи, негайно доступ на ринки буде відкритий, це предмет сьогоднішніх домовленостей".