Україна і Росія домовилися про закінчення "сирної війни"

Вівторок, 3 квітня 2012, 19:10

Росія готова скасувати обмеження на ввезення з України сирів.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко на брифінгу за підсумками переговорів з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком, повідомляє агентство "Інтрефакс-Україна".

"Обмеження на тверді та напівтверді сири українського виробництва з боку Російської Федерації будуть зняті після відпрацювання тих зауважень, які висловила російська сторона під час перевірки (українських підприємств)", - зазначив він.

За словами Порошенка, в короткі терміни будуть представлені відповідні документи і пояснення щодо Гадяцького заводу, де пройшла перевірка російської сторони, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Після цього йому доступ на російський ринок буде відкритий", - підкреслив він.

Також Порошенко підкреслив, що найближчим часом будуть організовані перевірки ще на двох заводах.

"Українська сторона створить всі умови для якісної роботи російських партнерів", - запевнив міністр економіки.

Він підкреслив, що всі зауваження стосувалися виключно відповідності української продукції заявленим вимогам РФ.

"Претензії до безпеки продукції російською стороною не висловлювалися", - додав він.

Також Порошенко повідомив, що надалі буде створена робоча група і буде обрана українська лабораторія, якій російська сторона надасть право сертифікувати продукцію на відповідність вимогам російського законодавства.

Як повідомлялося, із 7 лютого 2012 року російська сторона ввела заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко та молочну продукцію.