Спецфонд бюджету Києва збільшать на 1,1 мільярда за рахунок запозичень

Середа, 25 квітня 2012, 17:19

Спеціальний фонд міського бюджету Києва буде збільшено за рахунок внутрішніх запозичень на загальну суму 1,1 млрд гривень.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, йдеться у повідомленні КМДА.

Він пояснив, що після збільшення видатків спеціального бюджету, місто зможе погодити з Міністерством фінансів здійснення внутрішнього запозичення на вигідних для міського бюджету умовах й затвердити ці умови окремим рішенням Київради.

За його словами, 600 млн гривень з цієї суми буде спрямовано на поповнення статутного фонду комунальних підприємств – 150 млн гривень отримає КП "Київпастранс" для повернення кредиту КБ "Хрещатик", інші підприємства за рахунок цих коштів зможуть сплатити земельний податок.

Також Крамаренко повідомив, що ще 500 млн гривень буде спрямовано на капітальні видатки та капітальні вкладення з них, а 104,3 млн гривень виділять на оплату за виконані в минулі роки роботи з капітального ремонту будинків в 1,5 км зоні навколо НСК "Олімпійський", ремонту сходових клітин та асфальтового покриття міжквартальних проїздів, а також заміні й модернізації ліфтів й капітального ремонту медичних закладів.