В Одесі побудують метро

Понеділок, 16 квітня 2012, 11:01

Влада Одеси визначила пріоритетні напрямки розвитку міста до 2022 року.

У планах – новий залізничний вокзал і лінія "легкого" метро, повідомляє ТСН.

"Підготовлена концепція стратегічного розвитку "Одеса – 2022". У цьому документи викладені стратегічні цілі, а також першочергові кроки і колективні плани за пріоритетними напрямками. Деякі проекти цієї концепції не тільки існують на папері, але вже реалізовуються або будуть реалізовані в найближчому майбутньому", - повідомив мер Одеси Олексій Костусєв.

Серед найбільш масштабних проектів – зведення другого міського залізничного вокзалу на вулиці Столбовой і перегляд давно обговорюваних проектів створення в Одесі лінії метро.

У місті буде створено 55 транспортних розв'язок і прокладено 37 кілометрів шляхів "поза вуличного" громадського транспорту – "легкого метро" або лінії швидкісного трамвая.

Розвиток міської інфраструктури також передбачає реконструкцію доріг та міжквартальних проїздів, запуск кількох нових тролейбусних маршрутів.

Також планується створити в Одесі міжнародний виставковий центр та представництва великих українських і міжнародних компаній.

Окрема увага приділена реставрації історичного центру міста, яка має "відродити культурну самобутність і архітектурний вигляд Одеси".