Bloomberg назвав 20 найбагатших людей світу

Вівторок, 6 березня 2012, 09:49

Список найбагатших людей світу, за версією агентства Bloomberg, очолив мексиканський бізнесмен Карлос Слім, статки якого було оцінено в 68,5 млрд доларів.

Друге місце дісталося американському мільярдерові Біллу Гейтсу, якому належать активи на 62,4 млрд доларів. За рік капітал кожного з них зріс на 11 відсотків, передає УНІАН.

Третє місце посів американський інвестор Воррен Баффет з 43,8 млрд доларів.

Четвертий у списку засновник мережі меблевих магазинів IKEA Інгвар Кампрад, якому належить 42,5 млрд доларів. Він же став найбагатшим європейцем.

П'яте місце дісталося французу Бернару Арно, який володіє компанією Moet Hennessy Louis Vuitton. Його доробок - 42,3 млрд доларів.

Найбагатшим мешканцем Азії став індійський підприємець, засновник Reliance Industries Мукеш Амбані. Його статок оцінюється в 26,8 млрд доларів, підприємець займає 11 місце.

Найбільше вдалося збільшити свій капітал бразильцеві, який володіє нафтовим бізнесом - Айке Батішта.

Він на 10 місці. За минулий рік його статок зріс на 32 відсотка до 29,8 млрд доларів.

Найбагатший російський підприємець - Алішер Усманов, підрахувало агентство Bloomberg, передають "Ведомости".

Його статок перевищує 20 млрд доларів, тоді як у торішнього лідера рейтингу Forbes Володимира Лісіна — 19,8 млрд доларів.

Вирватися в лідери Усманову допоміг не металургійний бізнес, а вдале вкладення в Facebook.

До цих пір лише журнал Forbes займався підрахунком станів найбагатших підприємців світу. Рейтинг видання публікує щорічно з 1986 р.

Тепер у Forbes з'явився впливовий конкурент. Такий же рейтинг складає і Bloomberg.

“Наш індекс дозволить отримувати інформацію про статки найбагатших людей в режимі реального часу”, - говорить редактор Bloomberg Daily News Метью Міллер.

Всі зміни передплатники агентства можуть бачити на своїх терміналах.

Заступник головного редактора Forbes Росії Микола Мазурін пов'язує появу у Bloomberg рейтингів мільярдерів з тим, що на роботу в агентство перейшли співробітники американського і російського Forbes.

“Я не знайомий з методиками рейтингу Bloomberg, - відзначає він. - Але підозрюю, що їх методологія мало відрізняється від нашої”.

Але між двома рейтингами, на думку Мазуріна, є принципова різниця: “Вони роблять це для клієнтів як додаткову опцію. А у нас рейтинги найбагатших людей - це самостійний масовий продукт для широкого кола читачів”.