Аграрний фонд для стабiлiзацiї цiн купуватиме сухе молоко i вершкове масло

П'ятниця, 23 березня 2012, 15:41

Аграрний фонд закуповуватиме у переробних пiдприємств сухе молоко i вершкове масло до державного iнтервенцiйного фонду з метою недопущення зниження закупiвельних цiн на молоко у населення.

Про це заявив заступник мiнiстра аграрної полiтики та продовольства Олександр Сень під час години запитань до уряду у Верховнiй радi в п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми (Мiнагропрод) опрацьовуємо питання щодо можливостi закупiвлi частини сухого молока i масла до Аграрного фонду, щоб зняти їх з ринку i дати можливiсть ринку рухатися активнiше", - сказав вiн.

За його словами, складна ситуацiя з поставками сиру на ринок Росiйської Федерацiї спричинила часткову переорiєнтацiю деяких українських сироробних пiдприємств на виробництво сухого молока.

Як зазначив заступник мiнiстра, уряд ухвалив вiдповiдне рiшення щодо об'єктiв цiнового регулювання та обсягiв цiєї закупiвлi.

При цьому заступник мiнiстра не уточнив обсягiв i термiнiв початку закупiвель.

Водночас на веб-сайтi Аграрного фонду повiдомляється про проведення 21 березня наради з представниками молокопереробних пiдприємств, Мiнагропроду, Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби та Аграрного фонду, ключовим питанням якої було недопущення зменшення закупiвельних цiн на молоко у населення.

У повiдомленнi зазначено, що сторони домовилися пiдписати меморандум про закупiвлю Аграрним фондом масла вершкового i молока сухого iз зустрiчним зобов'язанням молокопереробних пiдприємств вжити вичерпних заходiв щодо стабiлiзацiї закупiвельних цiн на молоко у населення i не допустити їх зменшення нижче за рiвень минулого року.

Планується, що меморандум буде пiдписаний на наступнiй зустрiчi, дата якої не уточнюється.

Ранiше Мiнагропрод повiдомляв, що останнiм часом в кiлькох областях України зафiксоване рiзке зниження цiн на молоко.

На початку березня Мiнагропрод i молокопереробнi пiдприємства пiдписали меморандум про узгодженi дiї.

Виробники молочної продукцiї зобов'язалися купувати молоко за економiчно обґрунтованими цiнами.