Зростання ВВП Китаю протягом п'яти років буде на рівні 7% - експерт

Вівторок, 20 березня 2012, 14:52

Зростання ВВП Китаю протягом найближчих п'яти років буде на рівні 7%, проте повільний розвиток економіки КНР не означає, що уряд країни має проводити ослаблення грошово-кредитної політики.

Про це заявив колишній радник Народного банку Китаю Ся Бінь, передають "Риа новости" з посиланням на агентство Dow Jones.

"Китайський уряд не повинен послаблювати свою монетарну політику, навіть якщо темпи росту економіки знижуються. Грошово-кредитне ослаблення буде мати негативний вплив на довгостроковий розвиток країни", - сказав Ся Бінь.

У той же час він вважає, що зниження темпів розвитку економіки КНР має спонукати уряд країни стежити за ризиками на ринку нерухомості континентального Китаю.

На думку Ся Біня, темп зростання ВВП Китаю в найближчі роки навряд чи виявиться нижче 6%, навіть при уповільненні зростання світової економіки. При цьому підвищення внутрішнього попиту повинне залишатися однією з основних цілей уряду в найближчі роки.

Що стосується перспектив китайської валюти, Ся Бінь очікує, що до 2020 року юань складе до 5% світових валютних запасів.

У той же час, на думку колишнього радника ЦБ Китаю, влада країни в кінцевому підсумку введе гнучкий обмінний курс китайської валюти.

Раніше стало відомо, що уряд Китаю планує забезпечити темпи зростання національної економіки в 2012 році на рівні 7,5%.

У 2011 році друга економіка світу виросла на 9,2%.