У 2011 році держава направила на іпотеку 320 мільйонів

Понеділок, 12 березня 2012, 12:23

Для стимулювання попиту на первинному ринку житла з 1 липня 2011 року Державна іпотечна установа відновила іпотечне кредитування населення за допомогою надання банкам-партнерам фінансових ресурсів на вигідних умовах.

Про це розповів голова правління ДІУ Віктор Миргородський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Він поінформував, що ця програма реалізується завдяки співпраці з українськими державними та комерційними банками.

Тепер їх загальна кількість становить 106 установ.

Миргородський зазначив, що на сьогодні завдяки цій програмі вже видано 390 кредитів на суму понад 100 млн гривень.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, які були направлені на іпотечне кредитування, склав в 2011 році 320 млн гривень.

"Ми відчуваємо, що інтерес і попит на кредитування з боку населення зріс удвічі. В цьому році наша робота, звичайно ж, прямо залежить від підтримки уряду. При гарантіях, передбачених у Держбюджеті 2012 року, ми готові вийти на ринок і залучити фінансові ресурси в обсягах понад 1 млрд гривень", - відзначив Миргородський.

Він також пояснив, що ці кошти ДІУ планує розділити порівну: 50% направити на фінансування недобудованих об'єктів, що дозволить додатково здати в експлуатацію близько півмільйона квадратних метрів житла, а другу половину коштів - на видачу доступних іпотечних кредитів.

Нагадаємо, фінансування будівництва житла не є функцією ДІУ. Але в часи прем'єрства Юлії Тимошенко ДІУ вперше почала викупати житло, ордери на яке потім роздавала екс-керівник уряду. З невідомих причин, після зміни уряду невірно працюючу схему не стали відміняти, хоча її ефективність і так звану "корупційну складову" стало неможливо контролювати.