Уже сім українських заводів стали жертвами "сирної війни"

Понеділок, 27 лютого 2012, 10:05

Росспоживнагляд розширив до семи список українських підприємств, яким заборонене постачання сиру на російський ринок.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко, повідомляє агентство "Интерфакс".

"З понеділка ми додатково "закриваємо" ще чотири заводи", - сказав він.

Як повідомлялося, Росспоживнагляд почав вилучати з обігу в Росії і призупинив ввезення в РФ сирів трьох українських виробників - ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).

Оніщенко заявив, що до цього списку додані ще чотири українські виробники - Баштанський і Лозівський сирзаводи, "Бель Шостка України" та Хмельницька маслосирбаза.

"Відібрані в Москві, Краснодарському краї, Калінінградській і Рязанській областях зразки продукції не відповідали чинному російському законодавству", - повідомив глава Росспоживнагляду.

"На території Російської Федерації припинена реалізація 30,6 тонн українського сиру", - заявив він.

"Ми переводимо спілкування на офіційний рівень. До цього зустрічі носили технологічний і виробничий характер. Зараз ми переводимо спілкування на рівень відповідних компетентних організацій, відповідальних за міжнародне спілкування, - міністерств закордонних справ та посольств", - підкреслив Оніщенко, відзначивши, що українська сторона не прагне вирішити "сирну проблему".