"Financial Times" назвав Харкiв кращим мiстом iз економiчної ефективностi

П'ятниця, 24 лютого 2012, 18:11

Харкiв очолив Топ-10 великих мiст у номiнацiї "Найбiльша ефективнiсть ведення бiзнесу" за версiєю газети "Financial Times".

Як повiдомляє газета, у 2012 роцi за її дослiдженням "European Cities&Regions of the Future 2012/13" Харкiв посiв першу позицiю в номiнацiї "Найбiльша ефективнiсть ведення бiзнесу, передає "Інтерфакс-Україна".

У результатi дослiджень Харкiв обiйшов такi мiста, як Днiпропетровськ (Україна), Тбiлiсi (Грузiя), Нижнiй Новгород (Росiя), Казань (Росiя), Ростов-на-Дону (Росiя), Белград (Сербiя), Самара (Росiя), Мiнськ (Бiлорусь), Софiя (Болгарiя), наголосили у прес-службi Харкiвської мiськради.

Пiдсумки конкурсу "Європейськi мiста та регiони майбутнього" пiдбивають на пiдставi незалежного збирання даних за "fDi Benchmark" серед 223 європейських мiст та 142 європейських регiонiв.

Номiнацiї розбито на шiсть категорiй: економiчний потенцiал, людськi ресурси, економiчна ефективнiсть, якiсть зручностi життя, iнфраструктура i бiзнес. Сьому категорiю було додано до скорингу - fDi стратегiя просування.

Мiськiй владi Харкова також було надiслано запрошення вiд "fDi Intelligence" на церемонiю нагородження, яка вiдбудеться 7 березня 2012 року в Каннах (Францiя).

На урочистостi мають приїхати понад 30 тис представникiв бiзнесу i влади з усього свiту.

"FDi Intelligence" - структурний пiдроздiл "Financial Times".