Київ планує додатково "заробити" сотні мільйонів на оренді землі

Четвер, 16 лютого 2012, 11:11

Київ планує у 2012 роцi поповнити дохiдну частину бюджету на 443,5 млн гриіень за рахунок переукладення договорiв оренди на земельнi ділянки.

Про це заявив заступник голови Київської мiськдержадмiнiстрацiї Руслан Крамаренко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це тi договори, за якими ставки нижчi за рiвень, встановлений Податковим кодексом. За кодексом ця ставка становить 3-12% залежно вiд призначення, а в мiста досi є дiлянки, де землекористувачi сплачують 1% вiд оцiночної вартостi землi. Насамперед будуть переукладені договори, за якими закiнчується термiн дiї", - повiдомив Крамаренко, зазначивши, що така пропозицiя винесена на розгляд на сесiї Київради.

Крамаренко додав, що надходження збiльшаться за рахунок застосування пiдвищених коефiцiєнтiв до земельних дiлянок, розташованих на територiях із iсторико-культурним значенням.

Крiм того, за його словами, планується збiльшити доходи спецфонду мiськбюджету за рахунок зростання на 90,2 млн гривень надходжень вiд пайової участi власникiв тимчасових споруд та збiльшення власних надходжень бюджетних установ у розмiрi 4,6 млн гривень.

Отже, дохiдна частина бюджету Києва у 2012 році зросте на 538,3 млн гривень.

Як повiдомлялося, Київська мiськрада 29 грудня 2011 року затвердила бюджет столицi на 2012 рiк iз дохiдною i видатковою частинами в сумi 16,438 млрд гривень.