Клюєв каже, що займатиметься економічною незалежністю країни

Середа, 15 лютого 2012, 16:07

Андрій Клюєв на посаді секретаря Ради національної безпеки і оборони займеться забезпеченням економічної та енергетичної незалежності Україні, а також реформуванням силових структур.

Про це він заявив в коментарі з приводу свого призначення, передає "Лігабізнесінформ".

Клюєв уточнив, що для нього нова посада - "можливість зосередитися на вирішенні стратегічно важливих для України завдань, реальними справами забезпечити зміцнення безпеки і конкурентоспроможності нашої держави у всіх сферах - політичній, економічній та гуманітарній".

Однією з найважливіших задач, поставлених перед ним президентом, Клюєв назвав забезпечення енергетичної безпеки України та підвищення її енергоефективності.

"Від успішності вирішення цих завдань залежить конкурентоспроможність всієї країни, і наші перспективи на найближчі десятиліття", - сказав він.

"Простіше кажучи, ті мільярди, які Україна віддає щомісячно за неймовірно дорогі енергоносії, ми могли б вкладати в модернізацію економіки, створення нових високотехнологічних підприємств. Дорогі енергоресурси і величезні енерговтрати - це ціна кожного нашого товару, це мільярди коштів, недодані пенсіонерам, освіти та охорони здоров'я", - заявив він.

Ще одне завдання, поставлене перед Клюєвим - зниження залежності України від світових ринків.

Крім того, Клюєв вважає за необхідне не тільки прискорити реформи в силовому блоці, але і підвищити якість цих реформ - перетворення повинні торкнутися всієї правоохоронної системи, підвищити якість її роботи і мінімізувати корупцію в силових структурах.

"Ви прекрасно знаєте, що нам ще дуже багато що належить зробити, щоб кожна людина відчувала себе захищеною не тільки від злочинності, а й від свавілля правоохоронців", - сказав секретар РНБО, додавши, що корупція становить значну загрозу державі.