До закону про ринок землі надійшло більше тисячі поправок

Середа, 4 січня 2012, 09:50

У Комітеті з питань аграрної політики почався розгляд порівняльної таблиці до другого читання законопроекту № 9001-д "Про ринок земель".

За словами голови комітету Григорія Калетника, до документа надійшло понад 1 тис. поправок, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

При розгляді були обговорені більше 300 пропозицій із відповідної термінології, питань правового регулювання ринку земель, його суб'єктів та об'єктів.

На засіданні підкреслювалося, що положення законопроекту враховують необхідність подальшого розвитку села, збереження його соціальної інфраструктури.

Учасники заходу відзначили також, що необхідність прийняття цього закону визначена розділом IХ "Прикінцеві положення" Земельного кодексу як одна з умов для зняття мораторію на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

У свою чергу, у фракції БЮТ звинуватили депутатів від більшості у спробі провести фіктивне засідання аграрного парламентського комітету.

"Влада хоче будь-яким способом і в найкоротші терміни, швидше за все наступного тижня, прийняти злочинний закон про ринок землі", - заявив бютівець Василь Кравчук.