S&P знизило рейтинг одного з найбільших у світі страховиків

Вівторок, 31 січня 2012, 14:41

Рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинг однієї з найбільших страхових компаній світу Assicurazioni Generali SpA.

Причиною рейтингової дії в агентстві назвали "послаблення" капіталу компанії в другій половині 2011 року, повідомляє портал "Дело".

Також агентство знизило рейтинг стратегічно важливих "дочок" Generali в Чехії з "А" до "А-" і Австрії з "А-" до "ВВВ+".

Рейтингове агентство також вважає, що поточні ринкові умови обмежують фінансову гнучкість Generali.

"Завдяки своєму імені, Generali змогла успішно рефінансувати всі свої 3,5 млрд євро боргу, який був залучений протягом останніх трьох років. Тим не менш, у групи досі є "стара" позика на 2,25 млрд євро, яку потрібно погасити в 2014 році. Це (її рефінансування) ускладнюється тим, що в нинішніх умовах значно скоротилася доступність джерел фінансування", - наголошується у звіті.

На думку аналітиків S&P, група має хороший потенціал відновити свій капітал протягом двох років, проте їй у цьому буде перешкоджати волатильність ринків.

"Generali схильна до впливу єврозони і ця залежність може ще більше послабити фінансовий стан компанії, особливо якщо збільшаться кредитні ризики", - вважають в S&P.

Також агентство нагадало, що рейтинг Італії, в якій базується компанія, знижений до "ВВВ+".

Як відомо, європейські страхові компанії є власниками великих портфелів облігацій фінансово ненадійних держав і банків Єврозони.

Це підвищує побоювання, що деякі страховики можуть стати жертвами боргової кризи.