Янукович зустрівся з президентом ЄБРР

Четвер, 26 січня 2012, 09:17

Україна цінує свою співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку – ЄБРР є нашим важливим партнером у питаннях розвитку стратегічних інвестиційних проектів.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час зустрічі з президентом ЄБРР Томасом Міровим, йдеться у повідомленні на сайті президента.

"ЄБРР є постійним стратегічним партнером України в питаннях інвестицій, розвитку стратегічних інвестиційних проектів, і ми це дуже цінуємо", - наголосив глава держави.

Одним із найважливіших Янукович назвав проект із будівництва об'єкту "Укриття" на Чорнобильській АЕС, фактично спрямований на забезпечення безпеки всієї Східної Європи.

"Я хочу особисто вам подякувати за цю співпрацю", - сказав Янукович.

Глава держави також звернув увагу на успішну реалізацію Україною та ЄБРР проектів, пов’язаних із розбудовою інфраструктури, спорудженням енергетичних об’єктів – йдеться про сфери атомної та гідроенергетики, будівництво ліній електропередач.

"Це ті проекти, які в цілому створюють умови для розвитку економіки України", - підкреслив президент.

Янукович подякував Томасу Мірову за його особистий внесок у розвиток відносин України з ЄБРР.

"Хочу подякувати вам за постійний інтерес до України та можливість обговорити стан і перспективи нашого подальшого співробітництва", - сказав він.

У ході розмови сторони обговорюють перспективи подальшого співробітництва України та ЄБРР.

Нагадаємо, нещодавно ЄБРР назвав економіку України однією з найбільш вразливих серед економік країн Співдружності Незалежних Держав щодо економічної кризи в європейській зоні, а також погiршив оцiнку зростання ВВП в Українi у 2012 роцi на 1 процентний пункт - з 3,5% до 2,5%.