Через сніг у Києві склалася надзвичайна ситуація

Понеділок, 23 січня 2012, 15:05

У Києві склалася надзвичайну ситуація пов’язана з опадами, що перевищують норму.

Про це заявив глава КМДА Олександр Попов, йдеться у повідомленні прес-служби адміністрації.

"Фактично, за три дні у столиці випала місячна норма снігу. І у нас є тільки дві доби до різкого зниження температури. Якщо ми не впораємося до морозів і залишимо сніг на наших вулицях, у міжквартальних проїздах, на прибудинкових територіях – нам потрібно буде працювати з відбійниками", - сказав Попов.

Також Попов доручив закупити додаткове устаткування ручної механізації для двірників, а також залучити до вивезення снігу військові частини, державні та приватні підприємства, що володіють відповідною технікою, бо на кожному гектарі Києва лежить щонайменше 400 тонн снігу.

"Все, що потрібно, аби запобігти стихійній ожеледиці у столиці, ми повинні і будемо фінансувати з бюджету міста. В управлінні надзвичайних ситуацій є перелік підприємств, які мають техніку, яку ми можемо залучити до вивезення снігу", – наголосив голова КМДА.

Також Попов зернувся до всіх киян з проханням прибрати автомобілі з проїжджих частин, адже вони заважають роботі снігоприбиральної техніки, бо у разі ж якщо власник добровільно не перемістить авто, це зробить евакуатор "Київтранспарксервісу".

"Ми сподіваємося, що водії поставляться з розумінням, адже нам потрібно в дуже короткі терміни максимально ретельно прибрати вулиці від снігу. Ми дуже сподіваємося на підтримку та співпрацю киян", – сказав Попов.