Парламент готовий продовжити термін для перереєстрації підприємців-"спрощенців"

Понеділок, 23 січня 2012, 13:17

Якщо ситація буде критичною, терміни для перереєстрації підприємців-"спрощенців" можуть бути продовжені.

Про це сказав голова парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік в інтерв'ю "Реальній економіці".

"Cьогодні платниками єдиного податку зареєстровано уже близько 900 тисяч фізичних осіб і 100 тисяч юридичних, тоді як минулого року їх було трохи більше 1,3 мільйона. Іншими словами: майже 80% від "єдиноподатників", які працювали раніше, вже зареєструвалося. З урахуванням зимових свят активна реєстрація почалася десь тиждень тому", - заявив він.

Глава податкового комітету зазначив, що до 25 січня, коли має закінчитися реєстрація, кількість "єдинників" перевищить показник 2011 року.

Він нагадав, що податкова збільшила час роботи до 25 січня.

"Співробітники ДПСУ працюють і реєструють "спрощенців" до 20:00 щодня, а також по суботах", - підкреслив Хомутиннік.

За його словами, будь-які правки з перенесення граничного терміну можна вносити лише поправками до чинного закону.

"За підсумками місяця, якщо я буду розуміти, що кількість підприємців, які не встигли зареєструватися критична, то в перший тиждень після закінчення терміну ми внесемо поправки до закону", - сказав Хомутиннік.

"Ми або продовжимо граничний термін реєстрації, або ми будемо ініціювати незастосування штрафів до "спрощенців" протягом цього року", - додав він.

Як відомо, раніше голова Державної податкової служби Олександр Клименко заявляв, що відомство не збирається продовжувати терміни для перереєстрації підприємців-"спрощенців".