МНС витратило 5 мільйонів на створення системи "112"

Середа, 7 грудня 2011, 14:41

Міністерство надзвичайних ситуацій витратило 5 млн грн. на створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним номером "112" в чотирьох містах, які прийматимуть Чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

Про це заявив начальник управління медичного забезпечення та з питань створення та впровадження системи "112" МНС Ростислав Валіхновський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Близько 5 млн грн. (уже витрачено). Це вартість проведення ремонтних робіт, вартість проведення зовнішніх комунікацій, вартість технічних проектів, робочих проектів, які, безумовно, повинні бути здійснені до початку будь-яких робіт", - сказав він.

За його словами, на створення системи в областях з найбільшою кількістю населення (Київська, Харківська, Донецька, Львівська, Запорізька, Дніпропетровська), де планується першочергове впровадження системи екстреної допомоги населенню, необхідно близько 450 млн грн.

Валіхновський також підкреслив, що МНС шукає альтернативні шляхи фінансування проекту, оскільки в бюджеті на 2012 рік на нього не передбачені кошти.

Запуск системи "112" в чотирьох містах, де пройде Євро-2012, за його словами, запланований на кінець березня - початок квітня 2012 року.