Агрохолдинг Ахметова залучив стомільйонний кредит

Середа, 21 грудня 2011, 11:56

Сільськогосподарський холдинг HarvEast підписав нову угоду з Промінвестбанком про відкриття відновлювальної кредитної лінії на суму 110 млн гривень.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу компанії.

Кредит наданий строком на 12 місяців і буде спрямований на поповнення оборотного капіталу холдингу і забезпечення виробничих закупівель до весняної посівної кампанії.

Кредит залучений на конкурсній основі.

"Незважаючи на нестабільність економічної ситуації і законодавчої бази в Україні, сільськогосподарська галузь зберігає свою інвестиційну привабливість. За 10 місяців цього року HarvEast Holding залучив шість кредитів на загальну суму 380 млн гривень", - говорить генеральний директор HarvEast Holding Саймон Чернявський.

HarvEast Holding - сільськогосподарський холдинг, який володіє і управляє активами в Донецькій, Запорізькій, Черкаській, Житомирській областях та АР Крим.

Основні напрями діяльності Холдингу: рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи) і молочне тваринництво.

Холдинг HarvEast створений 10 березня 2011 року на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча.

Загальний банк оброблюваної землі становить близько 220 тис. га; поголів'я великої рогатої худоби - понад 30 тис. голів.

У 2011 році HarvEast Holding уже залучив кредитів на суму 200 млн гривень у Промінвестбанку і 70 млн гривень у Першому міжнародному банку (ПУМБ).

Кошти були направлені на поповнення оборотних коштів та реалізацію інвестиційної програми у 2011 році.