Фірма кіпріотки додатково отримає 620 мільйонів на українські дороги

Середа, 30 листопада 2011, 20:06

Донецька компанія ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком" і Служба автомобільних доріг у Донецькій області підписали низку договорів, за якими будівельна компанія зробить ремонт та будівництво кількох доріг на суму понад 620 млн гривень.

За даними, опублікованими в "Віснику державних закупівель" 24 листопада, "Альтком" виграв 4 тендера, будучи одним учасником торгів, пише "Дело".

Зокрема на ремонт дороги Знам'янка - Луганськ - Ізварине "Альтком" отримає гроші відразу за трьома тендерами - на трохи більше 61,177 млн гривень, на 26,067 млн гривень та додатково на 60,547 млн гривень.

У документах зазначено, що кожен тендер розрахований на різні ділянки дороги.

Також Служба автомобільних доріг у Донецькій області закупила у ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком" четверту чергу будівництва дороги в обхід Донецька на 472,140 млн гривень.

Разом з вищевказаними тендерами загальний заробіток групи компаній "Альтком" за рахунок держзакупівель послуг цього підприємства становитиме в 2011 році вже більше 6,46 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що контрольним пакетом акцій групи компанії "Альтком" володіє фірма Eurobalt Limited, директором якої значиться проста вчителька Йоги з Кіпру Лана Замба.

Її чоловік зізнався виданню KyivPost, що Лана є лише фіктивним директором підприємства і що в цілому вона очолює всього 23 компанії і отримує за це 534 долари фіксованої зарплати.