У США немає грошей для Європи

Вівторок, 29 листопада 2011, 20:02

Сполучені Штати Америки ладні допомогти Євросоюзові у подоланні фінансової кризи, однак не коштом американських платників податків.

Про це заявив президент США Барак Обама під час наради з лідерами Європейського союзу у Вашингтоні у вівторок, передає Радіо "Свобода".

Як уточнив прес-секретар Білого дому Джей Карні, "президент Обама вважає, що Європа має достатньо ресурсів і можливостей, щоб дати собі раду з фінансовою кризою".

На думку Обами, "європейці повинні діяти рішуче й переконливо для вирішення цієї проблеми".

Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу стверджує, що, з огляду на складність проблеми, потрібен тривалий час для подолання кризи.

Голова Європейської ради Герман Ван Ромпей сказав на прес-конференції у Білому домі: "Європейський Союз за останні 18 місяців зробив багато, ми ухвалили рішення, які ще рік тому були немислимі – у ділянках економічного врядування, бюджетів і незбалансованостей, фінансової підтримки і фінансових регулювань".

Ван Ромпей зпевнив американців у тому, що "всі члени Євросоюзу проводять політику фінансової консолідації та зміцнення конкурентної здатності за допомогою всеохопних реформ, але ми мусимо робити більше".

Хоча Обама на прес-конференції не говорив про подробиці щодо шляхів, якими США можуть допомогти Європі, він наголосив на тому, що європейська проблема, якщо її не розв'яжуть, негативно вплине на американську економіку.