Мінагропрод затвердив нові вимоги до маркування м'яса

П'ятниця, 25 листопада 2011, 13:13

Міністерство аграрної політики і продовольства затвердило Інструкцію з товарознавчої оцінки та маркування м'яса.

Відповідний наказ Мінагропроду від 1 листопада набирає чинності з дня його офіційного опублікування (25 листопада 2011 року), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Відповідно до прес-релізу, дія інструкції буде поширюватися на всі об'єкти (потужності), де здійснюється забій худоби, птиці, кролів та нутрій.

Крім того, нова інструкція розширює вимоги щодо маркування і таврування м'яса, збільшує кількість якісних показників цієї продукції.

Зокрема, збільшено кількість категорій вгодованості для свинини.

Інструкцією також затверджені нові зразки клейма та штампів для маркування.

Передбачається, що виготовляти їх можна буде тільки з бронзи або інших нержавіючих металів, дозволених Міністерством охорони здоров'я.

Застосування гуми для цих цілей виключається, однак допускається використання одного рецепту фарби для маркування туш.

Затвердивши Інструкцію з товарознавчої оцінки та маркування м'яса, Мінагропрод тим самим скасував наказ Головного державного інспектора ветеринарної медицини від 12 липня 1997 року "Про затвердження Інструкції по клеймуванню м'яса".