"Запоріжжяобленерго" через суд скасувало результати перевірки КРУ

Середа, 23 листопада 2011, 18:28

Керівництво "Запоріжжяобленерго" скасувало через суд результати перевірки КРУ, які були направлені до СБУ.

Правоохоронці, у свою чергу, на підставі протиправних результатів встигли порушити кримінальну справу за фактом фінансових порушень, пише газета "Дело".

Видання нагадує, що у середині листопада Служба безпеки України заявила про порушену кримінальну справу стосовно керівників ВАТ "Запоріжжяобленерго", обвинувачених в заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах.

Співробітники КРУ, на результати перевірки якої посилалися СБУ, встановили фінансові порушення на загальну суму 11,253 млн грн.

Гендиректор "Запоріжжяобленерго" Віктор Носулько заявив виданню, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Ця інформація є недостовірною: щодо керівників ВАТ "Запоріжжяобленерго" жодні кримінальні справи СБУ не порушувалися і нікому з керівників компанії звинувачень органами СБУ не пред'являлося", - передає слова гендиректора прес-служба компанії.

Керівництво "Запоріжжяобленерго" відомо, що слідчим управлінням СБУ порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Однак, за словами Носулька, ця справа порушена не проти працівників ВАТ "Запоріжжяобленерго".

"Кілька посадових осіб і працівників компанії просто були допитані в рамках розслідування цієї кримінальної справи в якості свідків" - повідомив Носулько, зазначивши, що результати перевірки енергокомпанії КРУ, які були направлені до СБУ і дали підставу для порушення кримінальної справи, уже визнані отриманими з порушенням вимог законодавства, а всі засновані на них вимоги КРУ в Запорізькій області до ВАТ "Запоріжжяобленерго" скасовані.

"Постановою Запорізького окружного адмінсуду від 20.10.2011 р. дані вимоги КРУ в Запорізькій області до ВАТ "Запоріжжяобленерго" визнані протиправними та скасовані: суд встановив, що ревізори КРУ в Запорізькій області допустили суттєві порушення чинного законодавства при оцінці проведених підприємством фінансово-господарських операцій та їх наслідків, оформленні результатів перевірки та прийняття подальших рішень, а також перевищили свої повноваження (компетенцію), визначені законом. У правоохоронні та контролюючі органи, у тому числі і СБУ, КРУ направило матеріали ревізії компанії для перевірки ще до винесення судом постанови скасовує вимоги КРУ", - пояснив Носулько.