Коломойський поверне гроші вкладникам МММ-2011

Вівторок, 4 жовтня 2011, 09:32

Учасники "Фінансової соцмережі МММ-2011", платежі яких заблокував Приватбанк, можуть повернути кошти, зв'язавшись із банком за "гарячою лінією" або через інтернет-чат.

"Приватбанк відкриває спеціальну гарячу лінію для учасників "Фінансової соцмережі МММ-2011", яка має ознаки фінансової піраміди", - говориться в повідомленні банку.

"За багатоканальним телефонним номером і через інтернет-чат на сайті банку цілодобово можна отримати інформацію про порядок ідентифікації та повернення грошей за платежами на адресу МММ-2011, заблокованих банком", - повідомляє Приватбанк.

Платники, які при створенні платежу пройшли ідентифікацію, зможуть отримати заблоковані гроші практично миттєво.

Для тих, хто вносив гроші анонімно, наприклад, через кіоски, буде діяти "зрозуміла процедура ідентифікації".

"Загальний обсяг заблокованих грошей не такий великий. Ми хочемо повернути ці гроші їх власникам якнайшвидше", - заявляє прес-служба банку.

У Департаменті фінансового моніторингу банку роз'яснили, що банк зобов'язаний заблокувати платежі на адресу МММ-2011 згідно з вимогами українського законодавства, принципів FATF , правил міжнародних платіжних систем VISA/MASTERCARD.

Зокрема, банк зобов'язаний перевіряти і не допускати проведення незаконних операцій, у тому числі операцій, які мають ознаки фінансової діяльності, між фізичними особами, які не мають необхідних ліцензій на надання відповідних фінансових послуг.

"Нашими інструментами для створення онлайн-платежів можуть вільно користуватися фізичні особи для переказів один одному або юридичні особи для ведення свого бізнесу", - говорить керівник Департаменту фінансового моніторингу банку Ігор Терьохін.

"Але коли ми бачимо платежі, які створюються в масовому порядку й у декілька етапів, ми зобов'язані перевіряти такі операції", - додає він.

Учасники МММ-2011 можуть звернутися в "гарячу лінію" за телефоном +38 092 716 38 32 або в онлайн-чат на сайті банку. Також зв'язатися з банківськими консультантами у режимі чату можна через додатки банку для iPhone і Android.

Як відомо, раніше Приватбанк заблокував приймання онлайн-платежів на рахунки "МММ-2011", яку зараз активно рекламують в Україні.

Українська правда