Україна - п'ята в Європі за обсягами інтернет-трафіку

Понеділок, 31 жовтня 2011, 10:27

Вже через два роки Україна вийде на третє місце в Європі за обсягами Інтернет - трафіку.

Такий прогноз озвучив технічний адміністратор української мережі обміну трафіком UA-IX Сергій Поліщук, повідомляє "Дело".

За його словами, за обсягом трафіку українська мережа UA-IX вже більше року посідає 5 місце в Європі.

"За умови, що темпи зростання не зміняться, у 2014 році UA-IX займе третю позицію у рейтингу. На першому місці буде Росія, а на другому - Франкфурт. 70% трафіку між Україною і Росією. Якщо наші країни домовляться про пряме сполучення , то Україна зможе вийти на друге місце", - відзначає експерт.

"У нас за два роки зростання становило 1000% - це скажена величина. Західні експерти не вірять у це і говорять, що цей вибух скоро закінчиться", - стверджує він.

Серед світових тенденцій Поліщук називає постійно зростаючу швидкість інтернет-трафіку, що повинно привести до появи нових технологій передачі даних і розробки нових стандартів та відповідного обладнання, зокрема 100GE і 1 терабіт Ethernet.

Крім того, згідно з прогнозами від світового виробника телекомунікаційного обладнання - компанії Cisco, контент буде важчати - майже 60% інтернет-трафіку через кілька років буде займати відео.