Київ позбудеться бараків тільки у 2025 році

Понеділок, 3 жовтня 2011, 15:11

Генплан Києва передбачає до 2025 року ліквідацію аварійного та застарілого житла, а також підвищення середньої житлової забезпеченості населення не менше як до 27,5 квадратних метрів на особу.

Про це повідомив начальник КО "Інститут Генерального плану міста Києва" Сергій Броневицький, передає прес-служба КМДА.

Зокрема, Генплан передбачає забезпечення кожної родини квартирою та збільшення загального обсягу житлового фонду не менш як на 28,5 мільйона квадратних метрів з доведенням загальної площі житла у столиці до 88,5 мільйонів квадратних метрів.

Крім того, Генпланом передбачена модернізація та реконструкції кварталів застарілого житлового фонду, а також створення житлового фонду, призначеного для переселення мешканців з будинків барачного типу, гуртожитків та інших непридатних для проживання будівель.

Разом з тим, планується сформувати комунальний фонд соціального житла та доступного житла за рахунок новозбудованих або модернізованих будинків.

Розробники Генплану планують і поступове збільшення щорічного введення в експлуатацію житла - до 2,5 мільйонів квадратних метрів. Частка соціального житла становитиме не менше 0,2 мільйона квадратних метрів.

Зараз розпочався процес громадського обговорення проекту Генерального плану міста Києва та його приміської зони на період до 2025 року.

З матеріалами проекту Генерального плану Києва можна ознайомитись на сайті КМДА, де також можна надати свої пропозиції або залишити зауваження.