Рух "Захопи Уолл-стріт" підтримали 43% американців

Середа, 26 жовтня 2011, 13:58

Рух "Захопи Уолл-стріт", спрямований на досягнення в США соціального і економічного рівноправ'я, підтримують 43 відсотки американців.

Про це повідомляє канал CBS з посиланням на опитування громадської думки, проведене спільно з газетою The New York Times, передає "Лента.ру".

Із засудженням на адресу руху виступили 27 відсотків опитаних, 30 відсотків респондентів не змогли відповісти на поставлене запитання.

При цьому, за даними каналу, ідеї учасників "Захопи Уолл-стріт" більшою мірою поділяють молоді люди у віці від 18 до 29 років, прихильники Демократичної партії і незалежних політиків.

Більше половини опитаних республіканців переконання протестувальників засуджують.

У той же час, за даними Agence France-Presse, в каліфорнійському Окленді ввечері у вівторок, 25 жовтня, продовжилися виступи демонстрантів під загальним гаслом "Захопи Уолл-стріт".

Для розгону кількох сотень протестувальників поліції довелося застосувати сльозогінний газ та інші спецзасоби.

Після розгону натовпу демонстранти перегрупувалися і стали закидати співробітників правоохоронних органів яйцями.

У відповідь поліція почала стрілянину кульками для пейнт-болу. Очевидці повідомляють щонайменше про одного постраждалого, якому в голову потрапив балон зі сльозоточивим газом.

Поліція Окленда даних про постраждалих не має.

Раніше, вранці у вівторок, співробітники правоохоронних органів заарештували не менш 85 чоловік, які розбили наметовий табір на одній з площ Окленда без дозволу влади.

Всього в ранковій акції взяли участь близько 350 осіб. Для розгону натовпу також застосовувалися спецзасоби.

Після розгону протестуючих влада обіцяла прибрати сміття з площі, щоб знову дати можливість учасникам "Захопи Уолл-стріт" публічно висловити свою думку.

Вперше акції протесту під гаслом "Захопи Уолл-Стріт" почалися в Нью-Йорку у вересні 2011 року.

Незабаром протестні хвилювання перекинулися і на інші великі міста США, включаючи Лос-Анджелес, Вашингтон і Чикаго.

Демонстранти виступають проти надмірних прибутків фінансових корпорацій і за рівномірний розподіл матеріальних і соціальних благ.