Топ-менеджер Сбєрбанку та Goldman Sachs здасться ФБP

Середа, 26 жовтня 2011, 12:10

Колишній директор Goldman Sachs Group Inc і Сбєрбанку Росії Раджат Гупта здасться в середу ФБР, яке підозрює його в незаконній передачі інсайдерської інформації.

Про це Reuters повідомила людина, близька до розслідування.

За версією прокурорів, Гупта є спільником у кримінальній справі, порушеній на початку 2011 року проти хедж-фонду Galleon Group магната Раджа Раджаратнама.

Джерело, що відмовилося розкривати своє ім'я, оскільки звинувачення ще не були оприлюднені, повідомило, що Гупта вирішив добровільно здатися владі.

Адвокат Гупти Гері Нафталіс не став коментувати повідомлення про можливу кримінальну відповідальність, але виступив із заявою про невинність підозрюваного.

У березні Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватила Гупту в наданні секретної інформації засновнику хедж-фонду Galleon Group Раджу Раджаратнаму, який був визнаний винним в інсайд і в жовтні засуджений до 11 років тюремного ув'язнення.

SEC тоді заявляла, що Гупта передав Раджаратнаму інформацію про плановані інвестиції Berkshire Hathaway Inc мільярдера Уоррена Баффета в Goldman Sachs за кілька хвилин до того, як про угоду стало відомо.

Berkshire вклала в акції Goldman 5 мільярдів доларів, посприявши зміцненню стабільності банку в розпал фінансової кризи.

Гупта, колишній керуючий директор консалтингової компанії McKinsey & Co, звинувачувався також у наданні Раджаратнаму інформації про фінансові результати Goldman і Procter & Gamble Co.

62-річний Гупта - один з найбільш високопоставлених представників корпоративної Америки, залучених до розслідування про поширення інсайдерської інформації.

У російському Сбєрбанку Гупта займав пости члена ради директорів.