Азаров пообіцяв не залишати автопром напризволяще

Понеділок, 24 жовтня 2011, 20:46

Уряд створить умови для залучення інвестицій та для відновлення докризового рівня вітчизняного автомобілебудування.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі у понеділок із генеральним секретарем Міжнародної організації автовиробників Івом ван дер Страатеном.

"Безумовно, ми підтримуватимемо вітчизняне автомобілебудування. Зараз це питання вивчається Міністерством економіки. Наше завдання - створити такі умови, за яких наш автопром розвивався б успішно", - зазначив Азаров.

Він додав, що уряд очікує на пропозиції від вітчизняних автовиробників, зокрема асоціації "Укравтопром", щодо необхідних заходів, які сприятимуть розвитку галузі.

Крім того, Кабмін вживатиме заходів для активізації іноземного інвестування в українську автомобільну галузь та забезпечить вигідні умови для іноземних інвесторів, які займатимуться автомобілебудуванням в Україні.

Азаров навів приклад, що зараз електроенергія в Україні вп'ятеро дешевша, ніж у Європі, порівняно дешева і водночас кваліфікована робоча сила тощо.

Прем'єр-міністр відзначив, що така ситуація зберігатиметься певний час і надалі, а тому іноземні інвестори, розміщуючи свої виробництва в Україні, матимуть істотні переваги.