Медведєв не хоче, щоб відносини з Україною обмежувалися газом

Вівторок, 18 жовтня 2011, 15:41

Російсько-українські відносини не повинні зводитися до обговорення цін на газ, упевнений президент Росії Дмитро Медведєв.

Про це він заявив у Донецьку, де у вівторок бере участь у роботі II Міжнародного україно-російського економічного форуму, повідомляє "Остров".

"Російсько-українські відносини не повинні зводитися тільки до розмов про те, за якими цінами купувати газ і як вибудовувати такий важливий напрямок співпраці як енергетичний", - заявив Медведєв.

"У нас є й інші цінності, якими ми можемо паралельно розпоряджатися й розбудовувати", - зазначив президент РФ.

Дещо раніше він заявив, що за товарообігом Росія залишається для України партнером "номер один", а для Росії Україна вийшла на четверту позицію.

"Це (четверте місце з товарообігу) – теж дуже хороша позиція. Потенціал зростання є, він дуже значний. Те, чого ми досягли, вселяє значну долю оптимізму", - сказав Медведєв.

У свою чергу, президент України Віктор Янукович зазначив, що співпраця між Україною та Росією виходить на зовсім новий рівень.

Він сподівається, що товарообіг найближчим часом перевищить 50 мільярдів доларів.

Медведєв також зазначив, що в обох країн буде можливість "показувати товар обличчям", для чого правильно мають бути використані виставкові площі.

"Зокрема на території російського виставкового центру в Москві відродиться улюблений москвичами й мешканцями інших міст нашої країни павільйон "Україна", - пообіцяв російський президент.