Ремонт Лівадійського палацу коштуватиме понад 30 мільйонів

Вівторок, 18 жовтня 2011, 13:23

Кримська республіканська установа "Лівадійський палац-музей" за результатами тендеру 11 жовтня уклала угоду з ТОВ "Кримпроектреставрація" на реставраційні роботи у Лівадійському палацу-музеї за адресою: вул.Батуріна, 44-а, смт. Лівадія, м. Ялта.

Вартість угоди становила 30,71 мільйона гривень. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Згідно з конкурсною документацією, до кінця 2011 року потрібно виконати реставраційні роботи в експозиційних залах першого та другого поверхів, парадному холлі, музичній залі, коридорі, по східному фасаду та італійському дворику, а також відремонтувати дубовий паркет виставкових залів.

Дефектні акти передбачають роботи по реставрації зовнішнього оздоблення, чистку мармурових елементів, дренажних систем, догіпсування декору, тощо.

Нагадаємо, на початку року директором Лівадійського палаці стала Світала Москаленко, яка перейшла на цю роботу з посади радника голови ДПАУ, а до цього займала різні посади в департаментах Податкової адміністрації.

Вартість відновлення декору Лівадійського палацу майже вдвічі перевищує суму 17,45 мільйона гривень, виділену 2011 року на святкування 1000-річчя Софійського собору і терміновий ремонт Андріївської церкви в Києві, яка сповзає по схилу гори.