Уряду не подобається, що Україна друга за бідністю в Європі

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 15:52

Якщо економічна ситуація у світі буде і далі погіршуватись, то все більше уваги влада всіх країн, в тому числі й України буде звертати на створення умов для інвесторів.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр -міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, виступаючи у Трускавці на Міжнародному економічному форумі "Економічна інтеграція – національні пріоритети", передає прес-служба Мінсоцполітики.

Урядовець переконаний, що одним із основних показників ефективності роботи голів обласних та районних держадміністрацій має бути залучення інвестицій у регіони та створення нових робочих місць.

"Чим більше інвестицій, тим більше внутрішній ринок, тим менша залежність від зовнішнього світу. Досвід показує, що ті країни, які мають потужній внутрішній ринок та попит, зазнають набагато меншого впливу кризи. Натомість залежні від експорту країни потерпають через зміну світової кон’юнктури», - зазначив він.

Також Тігіпко наголосив, що Україна не зверне з обраного курсу реформ.

"Двадцять років ми не проводили необхідні для країни реформи, від чого насамперед потерпають малозабезпечені українці. Як наслідок, Україна є другою за бідністю країною в Європі, хоча має унікальний потенціал для розвитку. Змінити цю ситуацію і покращити рівень життя населення можна лише за допомогою реформ", - підкреслив посадовець.