Bank of America може звільнити 40 тисяч чоловік

П'ятниця, 9 вересня 2011, 12:23

Керівники Bank of America Corp обговорять скорочення приблизно 40 тисяч робочих місць протягом першої хвилі реструктуризації.

Про це повідомила газета Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з цими планами, передає Reuters.

Кількість скорочуваних робочих місць не остаточна і може змінитися. Всього в рамках реструктуризації планується скорочення 280 тисяч робітників протягом декількох років.

Wall Street Journal пише, що керівники BofA зустрілися в четвер і знову зберуться в п'ятницю, щоб прийняти остаточні рішення про реструктуризацію після п'яти місяців обговорення.

Bank of America не був доступний для коментарів.

Інвестори вимагають, щоб BofA поліпшив показники після того, як банк втрачав гроші протягом чотирьох з останніх шести кварталів, а його акції з початку 2001 року подешевшали наполовину.

Очікуване скорочення робочих місць може перевершити велике звільнення 2008 року, коли банк мав намір звільнити 30-35 тисяч співробітників протягом трьох років.

Тоді ця міра була викликана економічним спадом і запланованим злиттям з Merrill Lynch & Co.

У вівторок банк оголосив про широку реорганізацію команди керуючих, що включає в себе відхід з посад глави споживчого банку Джо Прайса і глави підрозділу з управління станами Саллі Кравчека.

В даний час банки всього світу скорочують робочі місця, оскільки нові суворі правила і невдалий другий квартал не пройшли даремно для їх інвестиційних підрозділів.

Цього року європейські та американські банки оголосили про 70 тисяч проведених або запланованих звільнень.