Корея відзначила стократний прогрес у торгівлі з Україною

П'ятниця, 30 вересня 2011, 17:54

Товарообiг мiж Україною та Кореєю за 20 рокiв зрiс у 100 разiв.

Про це пiд час українсько-корейського бiзнес-форуму в Києвi сказав прем'єр мiнiстр Кореї Кiм Хван Сік, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Упевнений, що наше економiчне спiвробiтництво має свiтле майбутнє", - заявив він.

Як зазначив глава уряду Кореї, сьогоднi на ринку України успiшно працюють 20 корейських компанiй, зокрема провiднi корпорацiї, а товарообiг мiж країнами за останнi 20 рокiв зрiс у 100 разiв.

Так, за даними корейської сторони, обсяг товарообiгу мiж Україною та Кореєю в 1992 роцi, пiд час встановлення мiждержавних вiдносин, становив 12 мільйонів доларів, у 2010 роцi - вже 1,5 мільярда доларів, а за пiдсумками першого пiврiччя 2011 року - 758 мільйонів доларів.

У структурi корейського експорту - автомобiлi та комплектуючi, електронiка; український iмпорт представлений добривами, сталлю, хiмiчною продукцiєю.

Кiм Хван Сiк дав високу оцiнку людським, науковим та природним ресурсам України, якi, за його словами, є запорукою успiшного розвитку i економiки України, i двостороннiх економiчних вiдносин.

Серед перспективних напрямiв спiвпрацi корейський прем'єр вiдзначив сiльське господарство, авiакосмiчний сектор, альтернативну енергетику.

Як зазначив голова Держагентства України з науки, iнновацiй та iнформатизацiї Володимир Семиноженко, Україна розглядає Корею "як визнаного регiонального лiдера".