G20 знову домовилася боротися з бідністю

Субота, 24 вересня 2011, 11:48

Фінансова "двадцятка" в черговий раз пообіцяла вживати заходів із боротьби з бідністю та безробіттям та забезпечення рівності статей.

"Ми підтверджуємо, що питання розвитку залишаться головними пріоритетами "двадцятки", і "двадцятка" продовжить працювати над забезпеченням грунтовного, збалансованого і надійного зросту, з тим, щоб скорочувати бідність, забезпечувати рівність статей і сприяти створенню робочих місць", - йдеться в комюніке "двадцятки".

Міністри фінансів країн G20 провели в п'ятницю першу зустріч, присвячену виключно питань розвитку. Вони прийшли до висновку, що гуманітарна криза в регіоні Африканського Рогу вимагає міжнародної відповіді, передають РИА Новости.

"Ця криза говорить про те, що необхідно терміново реагувати на продовольчі потреби населення регіону. Сільськогосподарське виробництво має зрости вдвічі в країнах, що розвиваються, щоб нагодувати в 2050 році 9 мільярдів чоловік. Настав час для нових інвестицій в сільськогосподарський сектор", - вказується в документі.

Іншою проблемою, на яку звернули увагу міністри фінансів, - відсутність інфраструктури належного рівня в країнах, що розвиваються. Це питання також необхідно терміново вирішувати, заявили учасники зустрічі.

"Глобальна економічна криза найбільше зачепила найбільш вразливі верстви населення. У контексті загальних ризиків є зростаюча необхідність розвитку механізмів для забезпечення кращого захисту людей", - наголошується в комюніке.

G20 знову заявила про необхідність реалізації спільного плану підтримки міжнародних банків розвитку.

"Завданням проекту є покращення функціонування міжнародних банків розвитку і посилення їх спроможності фінансувати інфраструктурні проекти" - йдеться документі.

"Двадцятка" також заявила, що вважає важливими умовами виходу з економічної кризи розвиток торгівлі та регіональної інтеграції.