Турки перебудують шлях з аеропорту до центру столиці за чверть мільярда

Четвер, 22 вересня 2011, 13:16

"Київавтодор" за результатами тендеру 15 вересня уклав угоду з ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" на реконструкцію проспекту Миколи Бажана в Києві.

Вартість угоди становила 260 мільйонів гривень. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Технічним завданням передбачається влаштування проїзної частини асфальтом шаром 12,5 см, тротуарів шаром 4 см, будівництво очисної споруди, капітальний ремонт підземних пішохідних переходів, перекладання інженерних мереж, влаштування бар'єрного огородження, встановлення бар'єрної огорожі, озеленення та благоустрій території.

Роботи мають бути закінчені в травні 2012 року.

Проспект Бажана сполучає Південний міст через Дніпро з Бориспільською трасою. Цим шляхом в центр столиці прямують всі, хто їде до містра з аеропорту "Бориспіль".

В тендері також приймало участь ТОВ "Автомагістраль", представник якого не прийшов на розкриття пропозицій. Цінова пропозиція цієї фірми була на 5 мільйонів гривень дорожчою від пропозиції переможця.

Засновником ТОВ "Автомагістраль" є Микола Скоростецький, який з 2005 по 2007 рік займав посаду начальника Служби автомобільних доріг у Київській області.

Нагадаємо, ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" є одним з найбільших отримувачів підрядів на реконструкцію доріг на Львівщині.

Компанія заснована турецькими громадянами Четінджевізом Онуром і Четінджевізом Іхсаном, а також Аблямітом Мемешевим з Криму.

В 2011 році ця фірма заробила на дорожніх підрядах Львівських органів влади майже півмільярда гривень.