Українців пересадять в китайські поїзди?

Середа, 21 вересня 2011, 12:52

Китай готовий представити свою залізничну техніку та надати повну технічну документацію та експлуатаційні відгуки представникам "Укрзалізниці".

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

В повідомленні наголошується, що китайці готові до обговорення пропозицій щодо джерел фінансування продукції.

"Китайська народна республіка має достатньо ресурсів для кредитування подібного роду угод. Вихід на ринок України - безперечний пріоритет для Китаю. А курс на технічне переоснащення залізничної галузі гарантує довге та взаємовигідне співробітництво", - заявили представники китайських виробників.

"Ми зараз серйозно обговорюємо можливості співробітництва з потужними світовими виробниками транспортного машинобудування. Із великою зацікавленістю отримаємо і проаналізуємо пропозиції китайських виробників", - підкреслив генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак.

За даними "Укрзалізниці", китайські виробники транспортного машинобудування мають досвід роботи з країнами СНД, зокрема, з Казахстаном, Білорусією, Узбекистаном тощо.

Казахстан став першою країною, яка успішно випробувала китайську техніку в рамках договору з Чжу-Чжоуською електровозобудівельною компанією

Конструктивна швидкість китайських моделей - до 200 кілометрів за годину. Китай комплектує свої машини двигунами відомих європейських виробників, серед яких AlstomSiemens та інші.