У Кремлі кажуть, що Росії та Україні варто поговорити

П'ятниця, 2 вересня 2011, 14:17

Глава Мiненерго Росiї розраховує, що завдяки iнтенсифiкацiї дiалогу мiж Росiєю та Україною з газової тематики сторони вийдуть на конструктивнi рiшення.

"Неважко було помiтити, що останнiм часом тема газу є домiнуючою темою в нашому полiтичному дiалозi", - заявив Шматко журналiстам у Душанбе, повідомляє "Інтерфакс".

Вiн додав: "Чесно кажучи, я розраховую, що завдяки цiй iнтенсивностi ми все-таки вийдемо на якiсь конструктивнi спiльнi рiшення".

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову до 1 жовтня подати на розгляд керуючої ради Комiтету економiчних реформ програму реформування "Нафтогазу".

Азаров заявив, що запланована урядом реструктуризація НАК "Нафтогаз України" призведе до перегляду підписаних нею газових угод з російським ВАТ "Газпром".

 Глава "Газпрому" Олексій Міллер у відповіді на заяву прем'єр-міністра України погодився з перспективами реструктуризації "Нафтогазу України" і перегляду контрактів - але тільки при сценарії злиття з "Газпромом".

 Прес-секретар прем'єра Азарова Віталій Лук'яненко заявив, що Україна не розглядає питання про злиття НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром".