Після Євро уряд візьметься за міста-мільйонники?

Понеділок, 12 вересня 2011, 20:01

Після Євро-2012 держава приділить особливу увагу розвитку міст-мільйонників.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков під час робочої поїздки до Дніпропетровська, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

За його словами, пріоритетними будуть підтримка будівництва доріг, організація швидкісного залізничного сполучення між містами-мільйонниками, а у випадку Дніпропетровська - і метрополітен.

Колесніков зазначив, що уряд дасть державні гарантії на залучення кредиту від банку ЄБРР для будівництва дніпропетровського метрополітену.

"Є доручення президента. Від держави потрібні держгарантії. Це рішення приймається Кабінетом міністрів колегіально, але даю 99% гарантії того, що держгарантії на будівництво дніпропетровського метро будуть", - запевнив він.

Міністр додав, що будівництво об'їзної дороги в Дніпропетровську, яка є одним із пріоритетних інфраструктурних проектів регіону, здійснюватиметься в три етапи.

"Ми розбили всі роботи на три етапи: 2012, 2013 та 2014 роки відповідно. 15 листопада цього року підрядник має завершити першу чергу будівництва дороги, на 2013-2014 роки повністю зрозуміло, які роботи виконуватимуться", - зазначив урядовець.

Колесников додав, що для м зручності жителів Дніпропетровська, Донецька та Києва після Євро-2012 курсуватимуть швидкісні поїзди Київ-Дніпропетровськ-Донецьк. До того ж, саме в Придніпровському регіоні здійснюватиметься масштабна електрифікація колій.

"Думаю, що за найближчі чотири роки ми електрифікуємо 700-800 кілометрів саме в Дніпропетровській області", - підкреслив міністр.