Eni погодила з "Нафтогазом" можливiсть участi в дослiдженнi родовищ в Українi

Понеділок, 8 серпня 2011, 19:30

НАК "Нафтогаз України" та iталiйська компанiя ENI S.р.A. 28 липня уклали угоду про спiвпрацю з метою дослiдження геологiчних властивостей надр України на сушi та в глибоководнiй частинi Чорного моря.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

"Угода передбачає можливiсть участi ENI S.р.A. в розвiдцi, комерцiйнiй розробцi, дослiдно-промисловому та промисловому видобутку вуглеводнiв на розвiданих територiях", - наголошується в документi.

Як повiдомлялося, на початку липня iталiйська Eni за 38 млн. доларів придбала у британської нафтогазової компанiї Cadogan Petroleum 30% у Покровському газоконденсатному родовищi i 60% у Загорянському газоконденсатному родовищi на Полтавщині.

Також Eni отримала опцiон на викуп ще 30% у Покровському родовищi.

Згiдно з досягнутою домовленiстю, Eni також профiнансує програму бурiння i дослiдження Покровського родовища вартiстю 36 млн. доларів.

Компанiя вже перерахувала перший платiж для реалiзацiї цiєї програми в розмiрi 10 млн. доларів.

У разi отримання хороших результатiв дослiдження родовищ Eni заплатить Cadogan ще до 90 млн. доларів.

ENI S.р.A. є одним iз лiдерiв свiтової енергетики i працює у сферах пошуку, видобутку, транспортування, переробки i продажу газу та нафти.

Компанiя має значний досвiд у облаштуваннi нафтових родовищ, будiвництвi iнженерних споруд i розробцi технiчних рiшень для видобутку вуглеводнiв.