"Газові угоди" підписувалися за вказівкою президентів України та Росії?

Субота, 6 серпня 2011, 12:39

Міністерство закордонних справ Російської Федерації, коментуючи арешт Юлії Тимошенко, підкреслило законність газових угод, за підписання яких і порушена кримінальна справа проти екс-прем'єра.

Про це повідомляє DT.UA із посиланням на заяву МЗС Росії.

"Усі "газові" угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності з національним законодавством двох держав і міжнародним правом, і на їх підписання були отримані необхідні вказівки президентів Росії та України", - йдеться в заяві.

"Виходимо з того, що судовий розгляд стосовно Тимошенко має бути справедливим і неупередженим, відповідати всім вимогам українського законодавства при забезпеченні можливостей захисту та дотриманні елементарних гуманітарних норм і правил", - підкреслили в російському відомстві.

Як повідомлялося, кримінальна справа проти Юлії Тимошенко, в якій її звинувачують у перевищенні посадових повноважень при складанні газових контрактів з Росією в 2009 році, в разі доведення провини екс-прем'єра може послужити приводом для розриву домовленостей між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром".

5 серпня прем'єр-міністр Микола Азаров на допиті в Печерському райсуді повідомив, що Кабмін думає над тим, як розірвати "газові угоди" з Росією в судовому порядку.

Цього ж дня суд ухвалив рішення про взяття Юлії Тимошенко під варту.

Нині екс-прем'єр перебуває в Лук'янівському СІЗО.