Фірташ "накачав" держпідприємства хімікатами ще на 54 мільйони

Четвер, 4 серпня 2011, 12:07

ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК) за результатами тендерів 25 липня уклало угоди з ТОВ "Сінтез Ресурс" на закупівлю сировини загальною вартістю 50,4 млн. гривень

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на оголошення у "Віснику державних закупівель".

Компанія-переможець поставить на ЗТМК 1 тис. тонн магнію МГ-90 за 39 млн. гривень та 2 тис. тонн хлористого калію за 11,4 млн. гривень.

За останні два місяці ця фірма отримала від запорізького підприємства 37,3 млн. гривень.

Також ДНВП "Цирконій" за результатами тендеру 12 липня уклало угоду на постачання 5 тонн двоокису гафнію марки ГФО-1 та ГФО - 2 з "Вільногірським гірнично-металургійним комбінатом" ПАТ "Кримський Титан", контрольованим групою Фірташа.

Вартість цієї угоди становить 3,36 млн. гривень.

Засновником ТОВ "Сінтез Ресурс" є перший заступник директора ТОВ "Остхем Україна" Олег Кікта, який нещодавно ввійшов в наглядову раду придбаного бізнесменом Дмитром Фірташем ПАТ "Концерн "Стірол".

Іншим засновником "Синтез Ресурсу" є Михайло Островський, директором фірми - Володимир Григоращенко.

Вони також відомі як менеджери дніпропетровського ТОВ "НПП СТ-Кварц", яке спільно з фірташівським Вільногірським горно-металургійним комбінатом розробляє Малишевське родовище скляного піску.

Як повідомлялося, раніше компанії Фірташа стали постачальниками ільменіту для хімкомбінатів Запоріжжя і Сум, які очолюють менеджери з фірташівської Ostchem Group.